Winterreis 2009
Zaterdag 12 december 2009 kunnen we weer vertrekken voor ons jaarlijks weekje kerstmarkten.
Soest
lekker!!
Soest
Soest
hameln
de rattenvanger
Bückeburg
We trekken richting Soest en onderweg houden we halt in Geldern, mooie parking op 5 minuten lopen van centrum. We bezoeken er de kerstmarkt die niet veel voorstelt, maar we hebben toch een wandelingetje gemaakt. Het ziet er wel een gezellig dorpje uit om in de zomer terrasjes te doen. We zijn allebei moe en om 9h liggen we reeds in bed vandaag.
‘sMorgens, zondag de 13de doen we nog een wandeling rond het meer naast de parking en trekken dan verder richting Bad Sassendorf waar ook een kerstmarkt is. De parking die wel de moeite is ligt echter te ver van het dorp om de kerstmarkt te gaan bezoeken en we rijden dan maar door tot de volgende, Soest. We zetten ons op de parking en wandelen met Sproet tot in het dorp, daarna maken we zelf nog een wandeling naar de kerstmarkt die best de moeite is. Het is ook een zeer mooi stadje hier, met oude huisjes en mooie winkelstraten.

Onderweg hebben we ook nog een mooie wandelplaats tegengekomen op de B58 ter hoogte van Wulfen. (zeer ideaal voor een weekendje samen met het iets verder gelegen Haltern waar mooie meren zijn)
Maandagmorgen vertrekken we richting Paderborn. We doen inkopen in de Aldi te Salzkotten. In Paderborn hebben we het geluk nog een plaatsje te hebben op de parking en we bezoeken er de kerstmarkt die ook wel de moeite is, uitgebreid over de marktplaats aan de dom en aan het rathaus, zo verder door de winkelstraten. Paderborn ziet er een gezellig stadje uit. Na broodjes halen en spek met eieren gegeten te hebben nemen we nog een lekkere douche en ga ik met Sproet een wandeling maken terwijl Chris de motorhome een poetsbeurt geeft. De streek is hier superleuk om te wandelen. We moeten zeker nog terug tot hier komen, ook de parking is fantastisch mooi aangelegd.
We trekken richting Bad Driburg waar de kerstmarkt eigenlijk niet veel voorstelt en besluiten dan maar verder te rijden tot Hameln waar we op de parking gaan staan en een wandeling naar de kerstmarkt in de altstad maken via de Weser.
Hameln is zeer mooi, het is hier dat het sprookje van de rattenvanger van Hameln zich afspeelt, het is dan ook overal rattenvanger dat je tegenkomt hier.
Parking kost ons 8 euro voor 24h en electriciteit kost ons 1 euro voor 8 uur.

Terwijl ons Chrisje nog slaapt ’s morgens trek ik erop uit om broodjes te halen en zo zien we het stadje dan ook in de lichte, mooi.
Na ontbeten te hebben vullen we nog water bij en trekken we verder naar Rinteln, mooie parking aan de Weser en maar op wandelafstand van het dorp. Het kerstmarktje is hier ook maar zeer klein en we kunnen al vlug doortrekken naar Minden waar de parking eveneens maar op wandelafstand van de altstad ligt, maar deze parking is niet zo fijn. Hier is de kerstmarkt iets groter en verdeeld over de winkelstraten maar ook het dorp zelf valt wel mee.
Om te overnachten besluiten we toch verder te trekken tot in Bückeburg waar we ons aan het schloss zetten voor 5€. Fantastisch mooie parking in het centrum dat zo mooi verlicht is dat we nog een fikse wandeling maken.
Donderdag rijden we stilaan richting huis bij gebrek aan verdere kerstmarkten in de omgeving. We rijden tot Wachtendonk waar we op de parking gaan staan en eten een potje stoofvlees op om daarna lekker te genieten.
Voor het slapen maak ik nog een wandeling met Sproet door het dorp en blijkt dat het best wel de moeite is, vrij gezellig dorpje lijkt me.
’s Morgens pistoleetjes halen, ontbijten en we vertrekken richting Banneux om kerstfiguurtjes te halen, die hadden we deze reis nergens naar ons goesting gevonden, hier in Banneux ook niet. Dus maar verder tot in Scherpenheuvel waar we er wel vinden en dan maar direct naar huis verder doorgereden.

Terug naar hoofdpagina
Naar fotoalbum