Parijs 2011
Palais de Luxembourg
Louvre
Arc de Triomphe
Champs Elysee
Sacre Coeur
We vertrekken op zaterdag 10 december ’11 voor onze jaarlijkse winterreis. Via Brussel , Mons en Maubeuge verder tot in Thenailles waar we stoppen bij de France Passion “Le jardin de Campagne”. Een mooi tussen de velden gelegen boerderij met winkeltje waar je alle bio groenten en fruit kan krijgen, ook kippen, kaas en wijn. Verder nog allerlei prullen, er is zelfs een ruimte ingericht met een toog en een oude houtkachel waar de man kan genieten terwijl de vrouw inkopen doet. We zitten nu halfweg Parijs, wat ons einddoel is voor deze reis. We maken er een vol weekje Parijs van. 
bij de boer in Thenailles
de eifeltoren
Zondag vertrekken we rond 10h rechtstreeks tot op de camping in de Bois du Boulogne te Parijs. We arriveren er rond 13h en mogen zelf een plaatsje kiezen. We doen dit dan ook en gaan daarna nog wat folderkes halen bij de receptie. Dan gaan we een wandeling maken in het Bois du Boulogne, deze wandeling gaat uiteindelijk tot aan de eifeltoren waar we de eerste kerstmarkt tegenkomen. Tegen de tijd dat we willen terugkeren, zo
Maandag 12 december 2011 nemen we de shuttle naar de Porte Maillot. Van hieruit nemen we de metro verder tot aan de halte “Hotel de Ville”. Vanaf nu doen we het te voet verder, eerst bewonderen we het Hotel de Ville (het stadhuis), men is de ijspiste nog aan het opbouwen. Dan trekken we naar de Notre Dame, een fantastisch mooie en vooral grote kathedraal. 170 jaren hebben ze er aan gewerkt, van 1163 tot ongeveer 1330. We bezoeken hem binnen en wandelen er volledig rond. Verder tot aan de Conciergerie, hier staat het vol met busjes van de gendarmerie. Later merken we dat dit eigenlijk het gerechtshof is. We nemen de brug over de Seine en wandelen tot aan de kerk St Sulpice, hier hadden we een kerstmarkt verwacht doch niets te zien, de kerk zelf valt best mee binnenin. Op het plein drinken we een koffie. Het is nog zeer mooi zonnig weer vandaag. Verder tot aan het Palais de Luxembourg, ook zeer mooi aangelegd met park en vijvers. Van hieruit gaat het richting Pantheon, ook de universiteit rechten is hier tegenover het Pantheon. Van daaruit gaan we verder tot aan Montparnasse, superhoog gebouw met een kleine kerstmarkt. Van hier dan verder tot aan de place de la Concorde, onderweg nog een koffiepauze. Op de Place de la Concorde staat het reuzenrad. Nog even verder tot het Louvre want eigenlijk wachten we op de duisternis om over de Champs Elysee te wandelen. Tegen dat we het Louvre rondgewandeld hebben is het pas echt duister genoeg om alle mooie kerstverlichting te aanschouwen. Op de Champs Elysee is het over de hele lengte kerstmarkt aan beide zijden. We doen enkel de zijde richting Arc De Triomphe. Zeer mooi verlicht, trouwens een Belgisch idee, is de hele champs Elysee, van de week doen we de andere zijde. Aan de Porte Maillot gekomen nemen we de bus 244 tot kort aan de camping. Ons dagje heeft geduurd van 10h deze morgen tot nu 20h45. Chrisje is doodmoe, heeft zere rug en een blaar op de teen. Ze is blij dat we thuis zijn. Lekkere spaghetti is ons avondmaal. 
de Seine
sneeuwman voor het hotel de ville
Notre Dame
Place de la Concorde
Pantheon
Hotel des Invalides
Dinsdag is ons Chrisje stijf zoals verwacht, het regent heel de voormiddag en we besluiten thuis te blijven vandaag. Na de middag klaart het open en is de zon terug van de partij. Ik maak een wandeling tot La Défense. Dit is een zeer moderne wijk met hoge buildings. Er is ook een grote kerstmarkt. Terug thuis, petatjes eten en genieten maar.
Woensdag een goed ontbijt, spek met eieren, en dan terug Parijs in. We wandelen tot de Porte Maillot, een uurtje rustig aan. We nemen de metro tot aan station Blanche en wandelen tot boven op Montmartre. Het weer is zalig mooi vandaag en we kunnen dus de hele skyline van Parijs zien. Mooi. We wandelen wat rond, nemen de kerstmarkt erbij en bezoeken de Sacre Couer, spijtig dat je geen foto’s mag nemen binnen. Een koffiepauze en verder via de Moulin Rouge tot aan de Opera. Hier recht tegenover, het grootwarenhuis Lafayette, moet je zeker gezien hebben van binnen, zeer mooie koepel en balkons met de nodige shops. je moet er wel een dikke portemonee bij hebben. Daarnaast het al even imposante warenhuis Printemps. Het is ondertussen duister geworden en we komen op de Place de la Concorde waar we de andere kant van de kerstmarkt kunnen doen op de Champs Elysee. Aan de Porte Maillot laten we de bus passeren, deze zit overvol. De volgende bus staat vast in het verkeer, alles zit vast hier, toeters alom. Eens de bus er is zit ook deze vrij vol. Een kwartiertje later zijn we op onze bestemming. Genieten van de rust nu. 
binnen bij la Fayette
Donderdag 15 december is het ondertussen al geworden. We nemen de bus alweer naar de Porte Maillot en de metro tot aan station Louvre Rivoli. Boven uit de metro ontdekken we dat het begint te regenen, een half uurtje, moeite niet om ons nat gemaakt te hebben. We bezoeken de beurs, zeer mooi binnen, een grote ronde hal met zeer mooie koepel, verboden foto’s te nemen natuurlijk. Dan verder op wandel, de Assemblee Nationale, het parlementsgebouw, is zwaar bewaakt. We drinken er een kop koffie op de hoek en zien zo de chef van de veiligheid in burger met de politie afspraken maken. Verder tot Hotel Des Invalides via de oevers van de Seine. Ook de Pont des Arts is mooi, een voetgangersbrug volgehangen met hangsloten met namen erop, voor altijd
Vrijdag, onze laatste dag in Parijs. Het was een stormachtige nacht en we slapen lekker uit. Na de middag nemen we de bus en metro om naar het museum de Grevin te gaan. Dit is een wassenbeeld museum. We vertoeven er dik 3 uren die zeker de moeite waard zijn. Vele beroemdheden, zowel geschiedkundig, politiek, kunst en hedendaagse namen vind je er terug. Echt fantastisch mooi ingericht. Daarna wandelen we via de boulevard Hausmann tot aan de Arc de Triomph om daar de metro te nemen tot aan La Défense waar we de kerstmarkt nog gaan bezoeken. Deze wijk is ook zeer mooi zo in de duisternis, met al die mooie verlichtte hoge gebouwen met spiegelglas, het ene gebouw weerspiegelt het andere. Dan verder te voet tot thuis. ’t Was een zeer mooie dag vandaag. 
kerstmarkt in La Defense
Zaterdag 17 december ’11, we vertrekken rond half twaalf huiswaarts. We rijden tot bij de boer in Richaumont, hij verpakt voornamelijk vlees maar verkoopt ook konijn, charcuterie, varkensvlees,… we mogen ons beneden aan een labo zetten. Ondertussen is het al donker en we blijven lekker knus warm binnen, buiten is het ijzig koud geworden.
Wanneer we zondagmorgen opstaan zien we dat het gesneeuwd heeft, de boer is al druk bezig om zijn dieren eten te geven. We rijden verder tot thuis met een tussenstop bij de zus in Aarschot voor de lekkere Belgische fritjes.
rond 17h worden de lichtjes aangestoken op de toren. Wondermooi is het, die 324 m hoge toren. Wil je met de trap dan doe je 1665 treden. Wordt om de zeven jaar
geschilderd met zo een 60 ton verf en het duurt 18 maanden eer hij geschilderd is. We wandelen langs een andere weg terug tot aan de camping, anderhalf uurtje doen we erover. Vanaf morgen nemen we toch maar de shuttle van de camping tot aan metrostation Porte Maillot. We kopen ons nog een brood op de camping en beginnen aan onze luie lekkere avond in Parijs.
verbonden met elkaar, mooi. Les Invalides is een mooi museum van het leger. We bezoeken echter alleen de buitenkant, binnenplein inbegrepen. Daarna via de Militaire school naar de Eiffeltoren om zo terug naar de porte Maillot te gaan en daar de shuttle weer naar de camping te nemen. Ons Chrisje haar voeten doen pijn en is blij terug thuis te zijn. ’s Avonds begint het te regenen.
Terug naar hoofdpagina
Naar fotoalbum