Normandië
Mont St Michel
vis wordt gelost in Cancale
St Malo
parking aan de haven in Deauville
zonsondergang aan Mont st Michel
Jumiéges
Mont St Michel in het donker
binnen in de Mont St Michel
lekker!!!!
Deauville
Zondag 2 mei 2010 trekken we via Kortrijk, Béthune, Amiens en Rouan tot in Jumiéges.
We wilden tot in Heurteauville rijden bij France Passionboer maar om over de Seine te geraken zijn er enkel overzetten in deze streek en deze zijn gelimiteerd tot 3,5 ton en 3m hoogte. Niet voor ons dus.Maar de parking hier is proper, gratis, alle voorzieningen behalve electriciteit en het is een mooi dorp met oude abdij, kerk, ….
We eten eerst, maken een wandeling en dan genieten van de avond. We hadden vandaag vrij mooi weer onderweg, enkel in Belgie hadden we regen en dan hier en daar nog een buitje.
Maandagmorgen na het ontbijt maken we nog een wandeling langs de Seine rond het dorp, het is echt wel mooi hier.
We trekken verder via Caen naar Mont St Michel. Onderweg plots een hels lawaai, de uitlaatbuis heeft het begeven, vreemd na nog maar 5 jaar oud te zijn.
Eens aan de Mont St Michel maken we nog een wandelingetje en daarna lekker soepje opwarmen. Tegen de avond nog wat fotootjes van de zonsondergang en van de verlichtte abdij om dan ook het bed in te kruipen.
Dinsdag na ontbijt en wandeling met Sproet bezoeken we de Mont st Michel, de kleine steegjes met hun winkeltjes en restaurantjes zijn best leuk.
We trekken verder richting St Malo maar onderweg doen we inkopen in Cancale waar we ook een mooie parking vinden voor 6€.
Onderweg nog een paar parkings tegen gekomen maar zo eenzaam en niets te zien. We besluiten in Cancale te blijven staan en maken nog een wandeling tot aan de haven, Sproet is te moe en we keren terug om te eten en verder te luierikken.

Woensdag na ontbijt maak ik eerst onze uitlaat een beetje, wat ijzerdraad en slangklemmen doet wonderen, zodat we toch op een comfortabelere manier kunnen rijden. Ondertussen kuist Chris de Motorhome wat uit. Na een goede douche trekken we dan naar het centrum waar we nog juist het lossen van de vissersboot kunnen meemaken. lekkere vis en krab en kreeft en ...
Verder nog wat mooie winkeltjes en restaurantjes, al oester dat de klok slaat hier.
Dan lozen we water en nemen nieuw water in om verder te trekken naar St Malo waar we een wandeling maken met Sproet. Zeker ook nog eens om terug te doen zonder Sproet.
Verder naar de volgende halte, in Erquy is een plaats vlak tegen de kust, we besluiten hier te overnachten. We maken een grote wandeling langs de zee en eten dan lekkere petatjes. Na de film kruipen we bed in.

Donderdag nog een wandelingetje op het strand, een stop aan de supermarkt en dan via chateau du Hunaudaye tot in Dol de Bretagne waar we een wandeling door het dorp maken en de kathedraal bezoeken, gezellig stadje. Chris koopt er haar regenjas.
Verderdoor tot in Deauville waar we ons aan de haven neerzetten. Dagje zit er weeral op.
Vrijdagmorgen bezoeken we Deauville waar het juist markt is, leuk typisch Frans marktje. Stadje is echt wel voor het rijke volk bestemd.
We rijden verder tot in Dieppe aan de haven, 7€ per dag. We gaan voor deze laatste dag eens eten in een restaurantje aan de haven.

Zaterdagmorgen na ontbijt, Chris had brood gaan halen bij de bakker, trekken we naar de markt waar we toch een hele voormiddag mee bezig zijn. Rommelmarkt en gewone markt tegelijk. Dieppe zelf stelt verder niet veel voor.
Van hieruit rechtstreeks naar huis met de nodige stops onderweg. Omstreeks 19h30 zijn we thuis

Terug naar hoofdpagina
Naar fotoalbum