Het Zwarte Woud
 
even in de koekoeksklok gaan kijken
effe wandelen
wijnfeesten Wintrich
Beckingen
de stadswacht van Turckheim
Om 9 uur ongeveer vertrekken we en we stoppen in Tielt Winge even om bij Aldi nog wat inkopen te doen, daarna verder tot in Pommerloch waar we wat stokjes voor Sproet halen en wat bier inslaan. Van hieruit rijden we via Diekirch naar Merzig om zo te stoppen in Duitsland op een mooie plaats midden in de bos, Wilscheider Hof te Beckingen. We zetten ons op de plaats en gaan er eerst even kennismaken in het gasthof, ziet er gezellige boel uit. Na een wandelingetje gaan we er iets eten, Chris neemt een schnitzel Schweizer art en ik neem een steak chasseur. Alletwee zeer lekker en zeker genoeg. 28,10€ moesten we betalen, met een kop koffie en een grote pint bier erbij. Daarna lekker filmpje, tv is niet te ontvangen hier, en dan bed in.
Bergheim
neustadt Hambach bij de wijnboer
stoet wijnfeesten in Wintrich
Het is hier zeker de moeite om te wandelen, een kopermijn, museum, … wandelingen tot wel 18km, je weet wat te doen hier. Zie ook naar de site van www.wilscheiderhof.de. ’s Morgens doen we een wandeling en gaan we nog een fruitsapje drinken voordat we goed eten en vertrekken. 5€ staangeld moesten we betalen, de moeite om terug te komen. We rijden via Saarlouis en Saverne tot in Molsheim om bij een france passion te gaan staan, zeer mooie plaats in het dorp dat echt wel de moeite waard is, onze motorhome is echter te groot om binnen ter rijden. Verder naar Andlau waar niemand thuis is, ook mooi dorpje. Ook in Dachstein bij een ganzeboer staan we voor verlofgangers. Bernardvillé, hier zien we het ook niet zitten en de parking in Heiligenstein is niet zo ideaal.
Tenslotte vinden we in Nothalten bij boer Wassler een pracht van een gazon in de tuin van de boer. Hier blijven we staan, we eten wat en ik doe nog een wandeling en dan tijd voor relaxen.
’S Morgens ga ik brood halen en na opkuis en eten gaan we een degustatie doen, we nemen een flesje wijn en een cremant mee.(19,80€). Daarna een wandelingetje in het dorp en dan verder richting Turckheim, onderweg stoppen we nog in Bergheim, mooi dorpje. In Turckheim relaxen we wat tot het tijd is om de nachtwacht te gaan volgen. ’t Was mooier dan enkele jaren terug.Dinsdagmorgen na de boterhammetjes ga ik nog snel wat foto’s nemen en dat trekken we richting Schonach waar de grootste koekoeksklok ter wereld staat, zeer mooi en de koekoek was echter sneller dan mijn fototoestel.
Onderweg houden we nog halt bij een soort molenmuseum in Simonswald. Ook wel zeer mooi en mooie parking om eventueel te overnachten. We besluiten ons hier in Schonach op de parking te zetten 5€ en 1€ voor 8 uren electriciteit. Voor die 5€ kan je ook vrije toegang krijgen tot verschillende dingen in de geburen, je kan er openbaar vervoer mee nemen, douchen, ….
Goedkoop eten ook in de cafetaria. We krijgen ’s avonds wel een buitje, uitloper van een onweer denk ik. Hier heb ik ook maar gelijk onze afloop hersteld, deze was uit elkaar geschoven. We gaan ’s avonds nog iets eten in de cafetaria, 16,70€ voor 2 goede schotels, een groot bier en een halve liter spezie.
Woensdagmorgen wandelen we naar de supermarkt verderop om broodjes en na het ontbijt trekken we richting Schwarzwald Hochstrasse waar we onderweg even stoppen en een wandeling maken in de bossen, daarna de Mummelsee en dan verder tot Neustadt Hambach bij wijnboer Müller Kern, mooie plaats tegen de wijngaarden. We mogen er in de hof staan met mooie uitzichten op kasteel en wijngaarden. Ik maak nog een wandeling naar het dorpje en dan relaxen en slapen.

Donderdagmorgen nemen we water bij en nemen we een goede douche bij de gastvrouw, we sluiten electriciteit aan want het is regenachtig en bewolkt. Ik ga broodjes en bijval halen en na het eten maak ik een wandeling naar het schloss Hambach, steil door de bossen maar fantastisch mooie uitzichten over de vallei. Terug aan de motorhome kuis ik de vliegen er nog af en beginnen we aan de petatjes. Na de afwas en de motorhome te hebben uitgekuisd gaan we een wijntje kopen bij de gastvrouw, ze is ooit koningin geweest en de dochter prinses. De wijn is lekker en goedkoop. Vrijdagmorgen kopen we voor het vertrek nog een karton rode wijn en betalen we de
staanplaats, 24€ voor twee 
dagen met electriciteit, water, douche, wc en een mooi uitzicht is niet overdreven duur.
We vertrekken naar Sankt Julian waar nog een oude oliemolen staat, vlakbij motorhomeparking die er ook vrij rustig uitziet, er is ook een oude spoorweg die je kan affietsen op zo een spoorwegtuig. We rijden toch verder tot Piesport want het regent dat het giet. We gaan terug bij de wijnboer staan want de parking staat redelijk vol en is niet zo gezellig dan.
Zaterdag doen we een lange wandeling en dan relaxen, het weer is wisselvallig, zon, regen, zon,…We drinken een glaasje bij de wijnboer en een flesje in de motorhome, voor de rest doen we niks vandaag. Zondag betalen we 15€ voor de twee nachten en trekken we naar Trittenheim waar we ons neerzetten op de parking en een wandeling doen, voor de rest niets. De parking is best te doen, deels wei, deels klinkers, electriciteit, 5€ per nacht. Bakker om 8h ’s morgens.
Maandag doen we een wandeling en drinken we een glaasje in het dorp, daarna lekker niksen in de zon en ’s avonds eten we het konijn, ooit in Frankrijk gekocht, op met patatjes, lekker.
Dinsdagmorgen na water lozen en vullen trekken we naar Zell om inkopen te doen, onderweg even halt in Bernkastel. Daarna rijden we de parkings af op zoek naar een plaatsje, uiteindelijk wordt het Uerzig waar we ons nestelen. 8€ met electriciteit. We doen een wandeling door het dorp en eten soep, de imbiss is gesloten wegens technische defecten. Ook wij hebben technische problemen met de satelliet.Even later zijn de problemen opgelost en kunnen we tv kijken.
Woensdagmorgen nog een wandeling en dan verder tot Kinheim waar we lekker profiteren van het goede weer en een bbq’tje houden natuurlijk.
Vrijdagmorgen trekken we dan verder en komen in Wintrich terecht waar we een mooie nieuwe parking vinden voor 7 €, all in. Het dorp is er mooi en we leren er vrienden kennen uit Hallaar en Booischot. We vieren goed feest en zaterdag eveneens. De stoet is zeer mooi en gezellig.

Zondag vertrekken we richting huis. We stoppen nog in Trittenheim voor wat wijn voor vrienden mee te nemen en rijden via Luxemburg en Bastogne tot in Nisramont waar we een wandeling maken en dan verder rijden tot La Roche omdat we daar toch een fritje kunnen halen.
Maandag 14 september 2009 na brood gehaald te hebben en ontbeten trekken we huiswaarts via Durbuy, Huy en Tienen.
Terug naar hoofdpagina
Naar fotoalbum