De Franse kust
Zaterdagmorgen 13 februari 2010 nog de laatste spullen erin zoals ijskast, water, … en we kunnen vertrekken. 
mooi uitzicht in Tardinghen
Tardinghen
La Chapelle sur Dun
Veulettes Sur Mer
Etretat
La chapelle sur Dun
Toch nog eerst de waterpomp ontdooien want deze was toch iets vastgevroren. We vertrekken om 13h om zo rond een uur of 17h20 in Tardinghen aan te komen vlakbij le cap gris nez. We zetten ons bij ferme de l’horloge voor 5 euro, fantastisch mooie uitzichten vanop de plateau waar we staan. Vroeg bed in vandaag.
Zondagmorgend na ontbeten te hebben rijden we verder tot in Le cap gris nez waar we even een wandeling maken. Daarna verderdoor tot in le Touquet waar we even halt houden op de parking aan de jachthaven om te eten.
Later komen we aan in St Valéry sur Somme waar we ons op de parking zetten en een wandeling naar het dorp maken. Vandaag is het valentijn en gaan we dus een restaurantje meepakken in het dorp. Daarna bed in na Witse gekeken te hebben op tv.
’s Morgens verder tot tegen Le Tréport waar we inkopen doen en dan verder tot we onderweg een bordje zien om bij een boer te gaan staan in La Chapelle sur dun. Hier maken we een wandeling door de velden, mooie huisjes hebben ze hier, echt speciaal gebouwde huisjes.

’s Avonds lekker spek met eieren en dan rustig genieten. We hebben tot nu toe zeer mooi zonnig weer gehad. ’s Morgens ontbijten, douche nemen, knauske uitkuisen, water aflaten en vullen en verder tot in Veulettes sur mer waar we ons parkeren en de hele dag wandelen langs het keistrand.
Lekkere spaghetti opwarmen en dan genieten van de avond. Het weer was toch ook weer supergoed vandaag.
Woensdag trekken we dan door tot in Etretat waar we ons op de motorhomeparking zetten en een lange wandeling maken tot aan de kust en boven op de bergen. Fantastich mooie uitzichten hier, eveneens langs de kant van de kapel mooie uitzichten.
’s Avonds buurten we bij de Dieltjens en daarna lekker slapen. Donderdagmorgend naar de bakker, ontbijten en dan verder tot bij een boer in Flamet-Frétils, maar deze lijkt ons niet zo interressant, verder tot de volgende boer in

Thieulloy-L’abbaye, maar dit lijkt een papperig gedoe, dus dan maar tot Conty op de motorhomeparking. Ons Chrisje is volledig op van de wandeling in Etretat en blijft lekker in bed liggen. Ik maak nog een wandeling door het dorp.
Vrijdag brood halen, ontbijt en even over de plaatselijke markt (hoop en al een 10tal kraampjes) en dan verder tot bij boer in Avelin maar ook hier lijkt het een modderig gedoe, verder tot in Antoing dan maar. We kunnen hier mooi aan het water gaan staan. Nog een wandeling in het dorp en dan maar eten en buurten. Zaterdag morgend verder tot thuis. De reis zit er weer op.
Terug naar hoofdpagina
Naar fotoalbum