DE WESTHOEK
Op 28 mei haal ik de boite eronderuit en op 3 juni gaat de nieuwe occasie eronder. We kunnen terug vertrekken met een gerust gevoel.
Dit doen we dan ook op 10 juni.
We trekken naar Westende en zetten ons even opzij om hier het visweekend op te zoeken. iets over gelezen in een brochure.


We wandelen over de dijk met Sproet (onze dalmatier) en vinden echter niet veel terug van het visweekend. Plots horen we echter de fanfare in de hoofdstraat en ontdekken zo de place to be. Het blijkt een klein marktje te zijn met verschillende kraampjes, voor 1,5€ kun je hier van alles krijgen , ik neem een gerookte makreel en Chris neemt een gebakken pladijs. Echt spotgoedkoop hier. Moeten we nog eens terug komen volgend jaar. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement in juni.
Daarna trekken we verder via Veurne naar de kleine dorpjes van de Westhoek. We stoppen eerst in Beauvoorde aan het kasteel, de moeite waard, dit dorpje. Dan via Alveringem en Lo-Reninge naar West Vleteren. Voor we aan de abdij
komen stoppen we even aan een omgebouwde boerderij : ’t Vleterhof, hier kan je tochten maken met huifkarren, ook koetsen voor huwelijken worden hier gerestaureerd en verhuurd. Je kan er lekker eten op zijn boers, ’t is gezellig.
Daarna komen we aan de abdij St Sixtus en zetten we ons op de parking in de schaduw. We maken een wandeling met Sproet die iets later niet meer kan, ’t is zeer warm. We nemen een paadje “privaat” om het iets korter te maken en komen aan de achterkant van de abdij terecht waar de lege flessen staan opgestapeld. Bier kunnen we niet krijgen in de abdij. We wilden iets gaan eten in “de vrede” maar hier kon je enkel croque monsieur krijgen. Hier kun je wel trappist kopen en we nemen dus een bakje blond en een bakje 12 mee. Ook paté neem ik mee, heel lekker blijkt achteraf.
Na de nacht ontbijten we eerst en trekken dan verder via Reningelst, Dikkebus naar Voormezele waar om 15 uur de heilige bloedprocessie start. We zetten ons eerst op een parking van de voetbalkantine, maar deze wordt iets later afgesloten. Het is nog wat te vroeg en we maken nog een toertje tot in Ploegsteert waar we een terrasje meepikken. Dan keren we terug naar Voormezele en zetten ons op een parking in de wei onder de boom. We gaan de processie volgen die zeer mooi was met een 600 tal figuranten. Als je weet dat er maar een 1000 inwoners in het dorp wonen doet bijna het hele dorp eraan mee. Ook iets van alle jaren in mei of juni. Hierna keren we dan huiswaarts.
Thuis eten we natuurlijk een lekkere frit met stoofvlees,…
Terug naar hoofdpagina
Naar fotoalbum