De Duitse Wadden
Maandag 28 april 2008 vertrekken we nadat Chris bij de doctor is geweest, omstreeks 13h, via eindhoven, Venlo tot in Lingen waar we ons op de parking aan de sportvelden zetten, sani en electriciteit aanwezig. Een hele dag hebben we regen gezien, hopelijk is het morgen beter weer. Ik maak nog een kort wandelingetje naast het water met Sproet en ga dan lekker eten en genieten.
parking Norden-nordeich
het zeehondenstation
het zeehondenstation
vliegertjes in norden
Vlissingen
lauwersoog
Lauwersoog
Dinsdagmorgen maak ik een wandeling naar de bakker in het centrum, mooi maar niet echt om te zeggen dat ik nog eens terugkom. Na ontbijt en poetsbeurtje trekken we verder tot Norddeich. Hier zetten we ons op de parking in de Dorperweg, ticket inruilen tegen een ticket voor motorhomes, 13 € per dag, 1 € voor 2kw electriciteit. We maken een wandeling en komen in een hagelbui terecht, kletsnat terug om droge kleding aan te trekken en terug richting zee te wandelen, Het is hier zeer mooie en rustig wandelen. Eens terug aan de motorhome, een pak frit gaan halen om te eten, echt lekker!! En ’t zonnetje schijnt goed.
Woensdagmorgen komt de bakker langs op de parking, na een goed doucheke en het ontbijt trekken we naar de boot voor een rondvaart langs de zeehonden en langs de eilanden Juist en Nordernei. We zien de zeehonden op de bank liggen en vernemen dat het eiland Juist autoloos is. Nordernei schijnt heel toeristisch te zijn. Na terugkeer informeer ik even naar de prijs voor een motorhome overzet naar Nordernei, heen en terug kost dit 20€ per meter en 16€ per persoon, dus totaal voor ons 172€. Terug aan de motorhome is Chris moe en ga ik nog een fietstochtje maken naar de supermarkt en naar een andere parking in de haven die we zagen vanuit de boot, hier is de prijs 10€. Rond de zessen gaan we lekker een visje eten in een plaatselijk restaurantje.
Donderdag, 1 mei gaan we na ontbijt en uitkuisen naar de vismarkt en de vliegershow, we kopen een hele zak salami voor 10€, de vliegers zijn de moeite waard. Nadien rusten we uit en krijgen we enkele onweders boven ons dak. Ondertussen drinken we een flesje wijn leeg. Spijtig van ’t slechte weer soms. Tussen de buien is het mooi.
Vrijdagmorgen gaan we eerst een cadeautje voor Heidi kopen en brengen we een bezoek aan het zeehondenstation, voor 5€ de moeite waard. Na lozen en voltanken trekken we verder, onderweg in Norden stoppen we even bij een kamperwinkel. We rijden tot Delfzijl waar we geen geschikte parking vinden, verder tot in Zoutkamp waar een parking zou moeten zijn maar niet te vinden is. We besluiten toch verder te rijden en in Lauwersoog stoppen we ermee aan de haven, we gaan er even wandelen en een lekkere vismaaltijd eten. Dan gaan we verderop in de haven op een uitloper staan waar we zeer rustig en mooi staan. Hopen maar dat het rustig blijft want het bijhorende restaurant is afgehuurd voor een huwelijksfeest. Al snel komt er nog een Duitser bijstaan.

Vandaag, zaterdag de derde mei trekken we richting Zierikzee via Leeuwarden, Den Oever (waar een parking met voorzieningen is) en zo via Amsterdam, Rotterdam naar Zierikzee. We zetten ons op de parking waar we in het verleden al enkele keren hebben gestaan en maken nog een wandeling. We komen nog mensen tegen met een dalmatier en deze staan aan de sportvelden, zij weten nog niet wat ze gaan doen, daarblijven of verdertrekken. Op de parking bij ons komt ook nog een koppel staan en zij hadden ooit al eens een boete gekregen, zij hebben wat schrik maar besluiten toch te blijven staan.
Zondagmorgen na ontbijt richting Vlissingen via de kust, Westkapelle,.. In Vlissingen vinden we een parking en maken een wandeling over de dijk om daarna verder naar huis te rijden.

Terug naar hoofdpagina
Naar fotoalbum