De champagne
 
Epernay
Welke gaan we leegdrinken ?
schenk ze maar vol !!
Sezanne
Zondag 22 februari 2009 vertrekken we rond 13h30 met onze kameradenen rijden we tot in Girondelles waar we bij de France Passion boer Pierette & Pascal Brosse aankomen rond 17h. We spreken af dat we bij de boer komen aperitieven tegen 19h30. We drinken er een rabarberwijn en blijven nog een tijdje met de dame spreken, zij weet ons te vertellen dat ze een 260 tal koeien hebben en zelf ook vanalles maken, zoals confiture de lait, echt lekker, nu begint ze ook kazen te maken maar de vergunning moet nog in orde gebracht worden. We nemen een fles wijn(8€) en een potje confituur mee(4€) en ook een fles echte verse koemelk (0,80€ voor 1,5l).
Even kijken of er nog iets in zit
we zijn nu eenmaal belgen hé
Hierna degusteren we nog een flesje van de lekkere wijn en besluiten dan maar rustig te gaan slapen. Mooie belevenis en vooral zeer rustig.
Maandagmorgen trekken we verder tot in Epernay waar we ons op de voorziene parking zetten, er zijn 2 plaatsen voorzien, water, electriciteit, lozen. Jetons te bekomen op de office de tourisme of recht over de parking (natuurlijk gesloten op maandag). Dus wij naar de avenue de champagne waar we tegelijk een bezoek brengen aan Mercier, 30 m diep onder de grond met een lasergestuurd treintje met nederlandse gids. Zeer interessant voor 8,5€.
We krijgen later op de office de tourisme elk 2 jetons gratis, mooie geste van Epernay.
Dinsdagmorgend trekken we naar Cramant en Avize waar grote flessen champagne ons verwelkomen. Na wat te wandelen trekken we verder tot Beaunay bij de champagneboer Bel Air. Hier zijn mooie plaatsen voorzien van electriciteit en water is er ook voorhanden. We staan er alleen. We wandelen wat rond en ’s avonds bakken we fritten voor we gaan degusteren. De champagne is stukken beter dan die van Mercier en we kopen dan ook een flesje.
Woensdag ontbijt met spek en eieren, en daarna de aangekochte flessen afhalen. We trekken richting Sezanne waar we een wandelingetje maken en terug naar onze champagneboer om een goed bbq’tje te houden, we kopen nog een koudgezet flesje om te genieten. De bbq was lekker en we kruipen met goed gevulde maag ons bed in.
’s Morgens ruimen we op en lozen we ons water en vullen proper water bij om dan te vertrekken naar Concevreux waar we bij een pedagogische boerderij terecht kunnen. Een goede wandeling en daarna nog een rondleiding op de boerderij maken onze dag goed. We kopen nog een cider en wat kaas en konijn, allemaal streekprodukten. ‘sAvonds maken we onze flessen cider maar gezellig leeg samen met wat kaas erbij en gaan dan slapen om ’s morgens na het ontbijt te vertrekken tot in Beaumé. We stoppen er op een parking om te zien wat we gaan doen en de boer komt al af om te zeggen dat we bij hem mogen komen staan, we stonden er juist voor. We besluiten dan maar om hier te blijven, ’t ziet er een mooie streek uit. We kunnen er water nemen en aflaten. Na wat gegeten te hebben maken we een wandeling tot we Sproet terug moeten brengen en gaan dan verder wandelen. ’t Is hier mooi en rustig. Wanneer we terugzijn vertelt boer ons dat hij oude tractors opknapt en dat zijn zoon in de Jura ook een France Passion lid is. Hij weet ook te vertellen dat er maar 111 inwoners in heel het dorp zijn en daar zijn er al 14 Belgen en 3 Nederlanders bij. In de zomer kun je kersen, groenten, … etc krijgen van de boer, hij wil daar geen cent aan verdienen. We komen dus nog terug!!!! ’s Avonds eten we pannekoeken bij onze kameraden, nog wat tv kijken en bed in. ’s Morgens wanneer we vertrekken is de boer niet te zien, we vertrekken richting huis rond 10h
Terug naar hoofdpagina
Naar fotoalbum