HET ZWARTE WOUD
15 september vertrekken we terug rond 9h45 voor de tweede vakantiereis, we rijden via Aken, Koblenz, Karlsruhe en Pforzheim tot in Calw waar we omstreeks 18h aankomen en overnachten op de parking aan het station.
De nacht was hier vrij rustig. Rond 9h vertrekken we langs Nagold naar de Titisee.
Onderweg bezoeken we Triberg met de grootste watervallen van Duitsland, het is eigenlijk te slecht weer om deze helemaal af te wandelen. Maar toch doen we er een deel van. We drinken
vrij koud vandaag.
achteraf nog een lekker warm koffietje want we hebben het
Onderweg stoppen we ook nog aan enkele winkels van koekoeksklokken, het is er trouwens de streek voor, er zijn echt wel prachtexemplaren bij van veel centjes. Aan de Titisee is geen parking te vinden aan het meer, we gaan dan even kijken aan de Schluchsee waar we informeren aan een camping, 25,80€ per nacht lijkt ons een beetje teveel en rijden dan maar terug naar Donauschingen (ontstaan van de Donau hier). Na wat zoeken vinden we toch nog een parking ergens.
De uitzichten waren mooi maar het is niet echt een streek om een week te blijven, weinig goed uitgeruste parkings en niet zo echt veel te zien, we houden wat veel van stromend water wat hier zeldzaam is.
Zaterdag gaan we eerst de Donaubron bezoeken en vertrekken dan naar Rottenburg waar we het maar niks vinden op de parking aan de Neckar, we trekken dan verder naar Oberkirch richting Strassbourg waar we een goede parking vinden aan de Au. We zetten ons er neer en bezoeken het dorp, daarna zien we de foto’s en kruipen we binnen. 3 €/dag en 0,5€/Kw electriciteit.
Zondag maken we een fietstocht langs de rivier en bezoeken we het dorp nog eens. Maandag trekken we naar het kasteel te voet, echt wel steile stukken bij maar het loont de moeite daarboven, er is midden in de ruïne een echt café waar je kan eten en al, we drinken er dan ook een lekkere duitse pint bier.

Maandag doen we nog wat inkopen en trekken dan verder naar de Moezel tot we een redelijk plaatsje vinden in Punderich. Hier gaan we ’s avonds iets drinken in het dorpje en keren daarna terug naar de motorhome. Chris zit er een beetje onderdoor met de problemen van Heidi (zij heeft immers Borderline) en dan haar eigen rug en nekproblemen er nog bij, en dinsdag is het al niet beter met haar. Na een aparte wandeling in mijn eentje besluit ik ’s avonds terug naar huis te trekken waar we woensdagmorgen omstreeks 1h30 aankomen.


Terug naar hoofdpagina
Naar fotoalbum