Vrijdag nog snel een paar wielblokken halen en een nieuwe omvormer om zaterdag goed uitgerust voor onze eerste buitenlandse rit te kunnen vertrekken.
Zaterdag is het zover, we vertrekken omstreeks 9h20 via Monschau naar de streek van de Ahr. In het Eifelpark stoppen we in de buurt van Schleiden aan het windmolenpark om het middagmaal te benutten, het is dan ongeveer 13h. We vertrekken terug na een korte wandeling om via Eichenbach, top in de bergen met kleine wegen doch zeer mooie
uitzichten aan te komen in Altenahr omstreeks 16h. Een zeer toeristisch stadje waar we een echte vettige Duitse braadworst gaan eten. onze hondjes blijven de eerste keer alleen achter in de motorhome. Het weer is te slecht om een wandeling te maken maar de volgende keer dat we hier in de buurt zijn moeten we toch even gaan wandelen langs de Ahr, het moet de moeite zijn. We rijden verder naar Maria Laach om ons omstreeks 17h45 te parkeren aan het klooster aan de Laachsee, er staat hier nog een Duitse motorhome, de publieke parking is te betalen doch we zien niemand. Na een fikse wandeling eten we ons avondmaal en kijken we wat televisie. het is er zeer rustig.
's Morgens om 5h15 worden we echter gewekt door een heus klokkenspel in het klooster, de hele vallei moet het horen volgens ons. Enfin, we slapen verder tot omstreeks 8h de hondjes toch buiten moeten.
Chris gaat met de hondjes wandelen terwijl ik de tafel dek. Na het eten doen we nog een wandeling met de hondjes (je kan hier mooie wandelingen maken in de velden langs beekjes en dergelijke) en daarna gaan we alleen het klooster bezichtigen wat echt de moeite waard is. Het is 11h30 wanneer we vertrekken, de parkwachter heeft het goed gezien en vraagt ons 4 € te betalen wat wij met plezier doen. We tanken even verder bij zodat we toch in Luxemburg kunnen geraken. Rond 14h stoppen we terug om ons middagmaal te gebruiken net voor Clervaux. We rijden daarna verder via Troisvierges, St Vith, Vielsalm, Hamoir, Huy en Tienen om rond 19h thuis in Herentals te arriveren.
We hebben geleerd dat onze dvd speler na een film toch de geest geeft wegens gebrek aan energie, even anders proberen aan te sluiten thuis.
MARIA LAACH
Van deze reis hebben we spijtig geen foto's
Terug naar hoofdpagina