KERSTMARKTEN 2008
Zondag 14 december 2008 vertrekken we weer voor ons jaarlijks weekje kerstmarkten. We starten omstreeks 15h30 via Eupen richting Rüdesheim. We laten de gps ons leiden zonder autobaan en rijden in het donker door prachtig besneeuwde landschappen in het Vulkangebied. We stoppen omstreeks 20h00 in Andernach op de parking aan de Rijn, mooi op het eerste gezicht, morgen is het licht en zullen we meer zien, de verlichte boot die er ligt is alleszins zeer mooi.
’s Morgens maken we een wandeling door de oude stad die de moeite wel waard is. De kerstmarkt is hier gisteren geweest en wordt reeds afgebroken, de stal zag er mooi uit. Daarna eten we een boterhammetje en vertrekken richting Rüdesheim langs de Rijn die we met een veerboot oversteken (6,5€). De kerstmarkt is er wel de moeite, spijtig dat er geen plaats voorzien is voor motorhomes, we moeten dus noodgedwongen verder rijden. Dit doen we tot we in Worms komen waar ook een kerstmarkt is. Deze is klein maar toch ook wel mooi in het donker. De parking is vrij rustig, wel wat afgelegen maar toch maar een kwartiertje van het centrum. 4€ per dag en stroom aanwezig (1€ voor 10h) Ons motorhome ziet wel een beetje zwart nu.
Dinsdagmorgen trekken we richting Neustadt via de weinstrasse, een zeer mooie streek door de wijngaarden en mooie dorpjes zoals Kallstadt bijvoorbeeld. In Neustadt is een parking juist naast de Aldi, plaats genoeg, prijs slechts 2,5€ per dag, water en dergelijke voorzien, geen electriciteit. We eten eerst onze broodjes op en maken dan een wandeling naar de kerstmarkt in de altstadt, ongeveer een twintig minuutjes wandelen. Een zeer mooi marktje in een zeer mooi stadje. ’s Avonds gaan we nog eens terug want in het donker is ’t toch altijd mooier hé.
Woensdagmorgen eerst en vooral broodjes halen in de aldi en dan spek met eitjes de pan in. Daarna een lekker doucheke en water bijtanken en dan verder via Landau naar Rastatt waar we de kerstmarkt ook bezoeken, klein en niet zo interessant, ook geen parking te vinden, we moeten ons noodgedwongen op een boulevard zetten waar we twee plaatsen in beslag nemen. Verder naar Baden Baden dan maar waar het een even groot parkingprobleem is, de motorhomeparking aan het stadion trekt op niets en is trouwens nog twee kilometer van het centrum verwijderd. Verder door naar Achern dan maar waar we een mooie parking hebben en vrij dicht bij het centrum dat ook wel best gezellig is. 4€ voor 24h en 1€ voor 16h electriciteit. We gaan nog even naar het centrum, de kerstmarkt was verleden weekend gedaan maar op het plein stond toch nog een imbiss met worst, frit en glüwein. Hier eten we dan ook gelijk iets. Het was een mooie streek waar we vandaag doorgereden zijn.
’s Morgens maken we er een lui dagje van en na de patatjes ’s middags kuisen we de motorhome wat uit, laten we alles leeglopen en vertrekken richting Colmar. We vinden geen enkele motorhomeparking alhoewel we twee adressen hadden. We zetten ons dan maar aan de parking voor de bussen en besluiten na de markt verder te rijden. De kerstmarkt in Colmar is de mooiste die we tot nu toe hebben gezien op al die jaren. Ook het stadje zelf is echt de moeite waard. Spijtig van het gebrek aan parking, de korst bijzijnde zou 5km van Colmar zijn. Allé, na de kerstmarkt rijden we verder tot Kaysersberg en hebben geluk want de parking hier staat al goed vol, zelfs op de bordjes hebben ze de motorhomes al uitgedaan, alles moet blijkbaar plaats ruimen voor de bussen, zal dus wel de moeite waard zijn hier, zien we morgen wel.
’s Morgens twee broden halen, ontbijt en we trekken naar het dorp, het is er mooi versierd en de kerststalletjes staan her en der verspreid over het hele dorp, best wel de moeite. Na de wandeling eten we lekker en rusten wat uit om dan terug naar de kerstmarkt te wandelen in het donker. Deze is eens zo mooi in het donker. Hierna eten we een potje zuurkool uit blik (want hier kost een bokaaltje rond de 20€) en besluiten vroeg te gaan slapen, onze batterij is toch leeg, chauffage doet het niet meer en water loopt weg via veiligheid.
Zaterdag morgen licht gekookte eitjes op het menu, water nemen, wc ledigen en dan richting Trier, helemaal binnendoor, onderweg teruggekeerd omdat de weg er te besneeuwd begon uit te zien (kanten van La villé, Le Hohwald), zo een 1000m hoog. In Trier zetten we ons op de parking, steken 50 cent in de electriciteitskast en gaan daarna lekker Mc Donalds halen. Electriciteit kost ons hier 60 ct voor 1000W, we hadden er nog 1,50 € in gestoken om 23h en ’s morgens bij vertrek rond 10h hadden we nog een saldo van ongeveer 45ct. We trekken richting Echternach om zo via Ettelbruck en Esch sur Sure naar huis te rijden. We zijn thuis omstreeks 16h en hebben er zo ongeveer 1400 km opzitten voor dit weekje kerstmarkten
Van deze reis waren onze foto's helaas niet echt duidelijk, daarom geen foto's op deze pagina
Terug naar hoofdpagina
naar fotoalbum