Kerstmarkten in het nabije Duitsland
Parking Fuussekaul
St Wendel
Mainz
Zoals naar jaarlijkse gewoonte trekken we er ook dit jaar weer op uit om enkele kerstmarkten te bezoeken. We kiezen opnieuw voor Duitsland, niet te ver weg. Zondag vertrekken we en rijden via de kleine wegen tot in Luxemburg waar we ons in Heiderscheid op parking Fuussekaul zetten. Eerst hebben we nog de nodige inkopen gedaan in het winkelcentrum van Pommerloch.
's Avonds begint het goed te vriezen en is de parking snel een spiegeltje. Na lekker geslapen te hebben en een goed ontbijt trekken we verder via Ettelbruck, Diekirch en Echternach tot in St Wendel. Eerst nog even de dieseltank goed vullen aan de Luxemburgse prijzen natuurlijk. In St Wendel zetten we ons op de busparking vlak bij het centrum en gaan er de kerstmarkt bezoeken. Hier hebben ze er echt werk van gemaakt, verschillende thema's op verschillende pleintjes en goed aange-
duid waar wat te beleven is. Er is een soort van Keltisch of Middeleeuws dorp waar de kamelen van de drie wijzen staan te rusten. Zij maken dagelijks om 16h een toer over de markt. Iets verderop een ander pleintje waar een verklede steltenloper met een kar met daarop zijn huisdier kunstjes tentoon geeft, dit is echt de moeite waard om te bezoeken.
Nadat we de kerstmarkt hebben rondgewandeld rijden we naar de parking aan het zwembad waar we rustig kunnen overnachten met alle voorzieningen. Nog effe een brood halen in de nabijgelegen Globus en een lekker potje soep klaarmaken. Buiten begint het iets te sneeuwen, laat ze maar doen, dat maakt het eens zo gezellig binnen in de warme motorhome. Zo te zien kan je van hieruit wel enkele mooie wandelingen of fietstochten maken in de zomer. Plaatsje om terug te komen !!
's Morgens staan we op en heeft het redelijk wat gevroren, de sneeuw is wat achterwege gebleven. We rijden verder naar Bad Kreuznach en boven in de bergen ziet het toch iets witter van de sneeuw, we krijgen er ook nog een kleine sneeuwbui bij. Mooie uitzichten nu. We maken onderweg nog een wandeling in Idar, het edelsteenstadje bij uitstek. hier hebben ze een parkeerplaats achter de bussen ingericht.
In Bad Kreuznach parkeren we ons op de parking vlak aan de Nahe, toch een vrij brede rivier. Het is hier ook een kuuroord sinds een 200 tal jaren, dat merk je direct aan de statige gebouwen wanneer we richting centrum wandelen. in de Altstadt vindt er een mooi klein gezellig kerstmarktje plaats.
Verder heb je hier ook veel winkelstraten en zijn er mooie wandel en fietsgelegenheden. De parking is er mooi gelegen met al wat je nodig hebt en een vriendelijke beheerder. We rijden 's anderendaags een stukje verder tot in Mainz. Hier hebben ze sinds kort ook een mooi gelegen parking met alles erop en eraan. De beheerder was nog bezig ze nog beter in te richten en te vergroten. We wandelen er naar het centrum, ongeveer een half uurtje. Aan het station komen we al een eerste klein marktje tegen. De echte mooie kerstmarkt bevindt zich aan de Dom. Gezellig en niet overdreven druk is het hier. Mainz is ook een mooie stad met prachtige Dom. Na enkele glühwijntjes en veel gezelligheid wandelen we terug naar ons Knauske. De dag nadien rijden we de Rijn af tot in Koblenz maar besluiten nog iets verder te rijden tot op de parking in Urmitz, mooi gelegen langs de Rijn. Ik maak er nog een wandeling door het dorp en langs de Rijn vooraleer te eten en televisie te kijken. Regenachtige dag vandaag. Vrijdagochtend worden de bestelde broodjes mooi aan de deur afgeleverd, eigenlijk iets te vroeg want we lagen nog in bed. Normaal worden ze aan de spiegel of zo gehangen maar door de vele wind en regen durfde de bakkerin dit nu niet doen.
Terwijl ons Chrisje de motorhome wat opfrist doe ik nog een wandeling met Balouke en daarna vertrekken we rustig  naar Koblenz. We zetten ons voor de camping en betalen er voor de plaats met stroom en wifi, zo kunnen we nog eens wat facebooken wat ook alweer een week geleden is. We kunnen precies toch niet zonder het thuisfront hé. In de late namiddag wandelen we tot in het centrum dat toch een beetje onder de verwachtingen was, ik had er persoonlijk meer van verwacht. De kerstmarkt staat er verdeeld over verschillende lokaties in de Altstadt.
Vanuit Koblenz willen we verder naar Bad Neuenahr maar eens daar aangekomen vinden we geen degelijke parkeerplaats om te overnachten en rijden dan maar terug tot in Andernach. Het is vandaag weer een regenachtige dag. In Andernach profiteren we even van de Burger King wat al enkele jaartjes geleden was. De kerstmarkt hier hebben we enkele jaartjes terug reeds bezocht maar is nog steeds even gezellig met de levende kerststal. Zondag vertrekken we terug naar Bad Neuenahr en vinden er nu plaats genoeg in Ahrweiler naast de Ahr. Vlak bij het centrum. Ahrweiler is een mooi ommuurd stadje met mooie kerstmarkt en geweldig veel volk, de busparking staat overvol. Het is hier erg toeristisch en veel winkelstraten. We kuieren gezellig rond tussen al het volk en de kraampjes. Gelukkig is het terug droog weer geworden, het wordt alsmaar kouder naar de avond toe en het vriest al vrij vroeg. Tijdens de avond doe ik nog eens een wandeling over de kerstmarkt, nu is het veel rustiger wanneer alle bussen vertrokken zijn. Maandag besluiten we stilletjes richting huis te rijden en trekken via Altenahr tot in Bad Munstereifel. Hier gaan we ook eens een wandeling maken door het dorp. Vrij mooi dorpje met enkele kerstkraampjes in de straten. Ook een plaatsje om nog eens terug te keren in de zomer, mooie parking en veel wandelgelegenheid volgens ik kan zien.
Hierna rijden we nog tot in Blankenheim om daar op de parking te overnachten. We weten dat dit een rustige parking is 's nachts. Nog een wandeling door het dorp in de miezerige regen, lekker eten en bedtime. de volgende morgen rijden we na lekker ontbijt tot in Monschau. Het is toch al enkele jaren geleden dat we hier nog eens gestopt waren. Het blijft een mooi dorpje, ook al heb je het meerdere keren bezocht. eigenlijk zou er sneeuw moeten liggen in plaats van plassen. Van hieruit verder tot in Tongeren waar we een tasje koffie drinken vooraleer verder te rijden tot in Aarschot. Lekker fritje gaan eten
bij ons zusje en van de gelegenheid gebruik maken om de nieuwe camperplaats te gebruiken. Alhoewel op een grote parking gelegen toch vrij rustig en mooi aangelegd. Apart van alle andere auto's. Pal in het centrum. De morgend nadien tot even tot thuis en ons reisje zit er weeral op. Spijtig van het niet te beste weer deze reis maar dat hebben we nu eenmaal niet te kiezen. Al bij al hebben we toch weer enkele leuke gezellige kerstmarkten gevonden.
Terug naar hoofdpagina
   volg ons hier op Facebook
Naar fotoalbum