WYSIWYG Web Builder
GRAN PARADISO ITALIE
Orgelet
Petit St Bernard
La Thuile
Col de Cenis
Trepail
Zondag 26 augustus 2018, klaar voor de reis. Deze zal richting Gran Paradiso in Italië gaan. We vertrekken over de snelweg tot in Luxemburg, daar even voltanken en dan verder via de nationale wegen.
Benney
Ons eerste nachtje wordt bij de boer in Belley, een rustig tussen de velden gelegen typisch Frans dorpje. We worden er vriendelijk onvangen en zetten ons onder de bomen voor wat schaduw. We maken een wandeling langs de ezels van de boer, even tot in het dorp met haar oude wasplaatsen en daarna lekker genieten van het avondmaal en de rustige avond. Maandag trekken we dan verder via Noydans en Poligny tot in Orgelet op de parking net buiten het centrum. Mooie parking op een graspleintje. Even tot in het dorp wandelen dat eigenlijk niet echt zoveel de moeite is maar het was toch een wandelingetje dat onze benen ten goede kwam. Dinsdag dan verder richting einddoel, we rijden via Bellegarde, het meer van Annecy, Beaufort en Bourg St Maurice tot in Les Chapieux, mijn geliefd plaatsje, geen gsm, geen internet, enkel rust. Een wandeling, een terrasje, lekker eten en slapen maar. Het koelt wel erg af 's avonds.
Lac de Roselend
La Thuile
Lillaz
Beauregard
Cogne
Woensdag na een rustige koele nacht ontbijt en wat geitenkaas kopen. daarna via Lac de Roselend richting Moutiers en Bourg St Maurice, waar we eerst nog inkopen doen, om zo via de Col Petit St Bernard Italie in te rijden. Mooie col met weinig zware hellingen, brede baan. Boven op de col stoppen we voor een rustpauze. We maken er een wandeling, genieten van het uitzicht en rijden dan verder tot in La Thuile op de parking die rustig gelegen is buiten het centrum.
Voor het avondmaal maak ik er nog een wandeling tot in het dorp, mooi, toeristisch, rustig. Na terugkomst kunnen we gaan betalen op de parking, vriendelijke ontvangst, veel uitleg, gezellige mens, de uitbater. Lekker avondmaal en genieten van de televisie tijdens de koele avond. We zitten immers op een 1450 meter hoogte, kort aan de Mont Blanc. Klein dorpje met amper een goede 750 inwoners ongeveer. Vooral in de winter druk bezocht om te skien, nu meer om te wandelen in de bergen.
Donderdag trekken we alweer verder tot in Beauregard. Hier gaan we op de zo goed als nieuwe parking staan aan de dam, mooi aangelegd met alle voorzieningen. Even wat barbecue uit de diepvries leggen voor deze avond en een wandeling naar boven op de dam waar we niet op kunnen, we zien er wel het meer achter liggen en een mooi zicht op de camperplek.
Dan maar een wandeling tot in het dorpje, niet meer dan eigenlijk maar 2 parallelle straatjes maar toch mooi. Zeker de kerk is de moeite waard binnen. Gelijk effe wat broodjes kopen in de plaatselijke allroundshop en terug richting Knauske.
Na de wandeling lekker barbecuetje op de zo rustige plek, we staan er maar met zen drietjes verspreid over de grote plaats.
Na de bijhorende afwas lekker genieten van enkele lekkere koele biertjes in het zonnetje en dan rustig slapen op een 1770 m hoogte.
Vrijdag besluiten we toch maar verder te rijden, we moeten immers dringend boodschappen doen want de muizen vinden niet veel meer in de kasten. Dus richting Aosta om daar in het shoppingcentrum de nodige winkelkar vol te gooien zodat koelkast weer leker gevuld is. We kunnen er weer effe tegen.
Na het shoppen verder tot in Lillaz, een dorpje bekend om zijn waterval. Lillaz is een gehuchtje van Cogne, ook bekend om zijn toeristisch aanbod. Na aankomst zien we dat de mensen naast ons aanstalten maken om te vertrekken, dus wij wachten even want zij staan op een zeer  mooier plekje dan wij. Even later verzetten we ons dan en staan we gerust. We gaan het dorpje in en wandelen tot aan de beroemde waterval. Mooi. ik maak er een wandeling tot boven de waterval terwijl ons Chrisje met Balouke beneden blijven. Daarna een terrasje in het dorpje en wat kaas en wijn voor deze avond en terug naar ons huisje op wielen voor het lekkere avondmaal bij de televisie en daarna lekker wijntje met de lekkere plaatselijke kaas. Zaterdag na een rustige nacht en ontbijt vertrekken we voor de wandeling naar Cogne. De wandeling gaat langs de rivier en is zeer mooi, ook Cogne valt best mee. Mooi toeristisch dorpje met genoeg winkeltjes en mooi uitzicht over de bergen in het centrum. Na een terrasje keren we te voet terug, er rijdt ook een gratis pendelbus tussen Lillaz en Cogne maar we hebben tijd en genieten van de wandeling. Aangekomen aan ons Knauske, lekker eten en genieten van de kaasjes en wijn. Zondag maak ik een fikse wandeling door de bergen, supermooi, soms wat stijl, onderweg een mooi klein meertje op de top, schaapjes met herder, koetjes, ... supermooie wandeling.
Cogne
Lillaz
Lillaz
Lillaz
Torgnon
Maandag is het tijd om verder te trekken, we rijden eerst even terug via Aosta om nog wat inkopen te doen. Daarna rijden we naar St Denis maar hier valt de parking ons dik tegen en rijden dan maar verder een stukje terug tot in Torgnon, een groot skioord waar we nu lekker van de rust kunnen genieten. Mooie wandeling in de buurt maken terwijl vrouwke de happen klaar maakt. Na het lekkere avondmaal lekker genieten van het goede weer en de stilte, daarna bedje opzoeken. Dinsdag verder naar Hone, klein dorpje met een groot fort boven op de berg. We zetten ons op de mooi aangelegde parking en gaan een wandeling door het dorp maken met het nodige terrasje.
Hone
Het weer noodzaakt ons de barbecue aan te steken. Daar zijn we uiteraard niet kwaad voor, vrouwtje de groenten, ventje het vlees. Nog een kleine wandeling na ons buikje dik gegeten te hebben en dan maar genieten van de avond met de nodige fles wijn en kaas.
Woensdag een wandeling naar het fort van Bard, mooi langs een smal straatje tot aan het fort. Boven heb je de keuze, ofwel betaal je en ga je het fort binnen, ofwel wandel je gewoon rond het fort waarvoor ik de voorkeur heb. Ben niet zo geinteresseerd in musea.
Vanuit de hoogte heb je supermooie uitzichten op de omgeving, aan de andere kant de hoge muren van het fort. Langs de andere kant gaan we naar beneden en passeren er het kerkhof, mooi typisch Italiaans met de familiegraven. Iets hiervoorbij staat de kapel waar we ook passeerden bij de beklimming naar het fort. Mooi binnenin. De wandeling gaat verder over de bergen met de mooie kleine wijngaarden hier en daar tot boven de camperplaats en dan stijl naar beneden via mooie paadjes langs kleine tuintjes.
's Avonds gaan we een lekker restaurantje meepikken met een lekker flesje wijn. Daarna nog wat nagenieten op de parking voor het slapengaan.
Bard
De tijd gaat snel, het is al donderdag en we moeten stilaan richting huis gaan kiezen, niets aan te doen. Eerst bezoeken we nog de plaatselijke markt, drie kraampjes maar leuk. Ze kunnen er niet aan uit als we 5 kg aardappels willen kopen, zijn ze dan ook niet gewoon hier te eten hé. We vertrekken daarna van deze mooie plaats en rijden een heel eind tot in Chiusa di San Michel na inkopen gedaan te hebben in Pont St Martin. Het is maar miezerig weer en dat betekent dus maar een kleine wandeling door het dorp.
Myans
Col de Cenis
Givry
Trepail
Col de Cenis
Vrijdagmorgen na ontbijt gaan we via Susa de Col de Cenis over naar Frankrijk. Ook een mooie col, goed berijdbaar. Op de top doen we een wandeling en genieten van de mooie uitzichten. We rijden verder tot in Myans bij de France Passionboer. Hier waren we enkele jaren geleden ook al en het is fijn hier terug te komen. Omdat het hier zo fijn is blijven we tot zondag en genieten volop van het mooie weer met bijhorende bbq. Zondag nemen we afscheid en rijden tot in Givry op een mooie parking van een hotel of bed en breakfast, is niet geheel duidelijk. De uitbater komt ons gelijk groeten met de nodige info en geeft ons direct een potje zelf gemaakte confituur die 's anderendaags lekker blijkt te zijn bij het ontbijt. Na de rustige wandeling over het domein genieten alweer van een lekkere groentenschotel op de barbecue.
Maandag rond de middag vertrekken we dan van deze mooie plaats naar Trepail, mooi klein wijndorpje met een parking voor drie campers. Het dorpje is een beetje doods maar supermooi en onderhouden. Je ziet eraan dat je in een wijndorp bent. We genieten van de rustige plaats en de babbel met de buren vooraleer we aan het avondmaal beginnen. In de duistere avond maak ik nog een wandeling boven de camperplaats waar we de mooi verlichtte omgeving kunnen bekijken.
Trepail
Het einde van de reis nadert, we moeten verder. Vermits dat we vooraf hadden afgesproken dat we via Ieper zouden passeren voor de Last Post rijden we dan ook die richting uit. In Ieper aangekomen vinden we echter geen plaats om te overnachten, de ene moet je reserveren, de andere vol, ... We rijden dan maar tot aan het park Palingbeek waar de beeltjes liggen die gemaakt werden door vrijwilligers ter nagedachtenis van de duizenden gestorvenen in de oorlog. Hier maken we een fikse wandeling op het domein en aanschouwen de mooi geplaatste beeltjes gemaakt uit klei, elk beeltje staat symbool voor een gestorvene, 600000 liggen er !!! Na dit bezoek rijden we tot in Harelbeke op de parking om de volgende morgen thuis aan te komen. Het was weer een supermooie reis.
Terug naar hoofdpagina
Naar fotoalbum