KERSTMARKTEN ROTHENBURG EN OMSTREKEN
December, weer tijd om enkele kerstmarkten te gaan opzoeken. Dit jaar kiezen we voor Duitsland, de streek van de Romantische Strasse. We rijden de eerste dag tot in Diekirch waar we ons voor de camping zetten. Mooie rustige plaatsen, direct aan de Sure en kort bij het centrum. Natuurlijk hebben we in Pommerloch, net voorbij de grens, eerst de nodige inkopen gedaan. Het is al duister wanneer we ons gesetteld hebben, dus nog een kleine wandeling vooraleer het knusse warme bedje op te zoeken want het was een regenachtige en mistige dag vandaag.
Na de lekkere nachtrust even naar de bakker om broodjes, ontbijt en dan maar verder. Via Echternach en Trier tot in Hermeskeil. Hier nemen we rust in het woud op een zeer mooie parking voorzien van barbecuemogelijkheid en bronwater. Het is het Naturpark Saar-Hunsruck waar deze mooie parking te vinden is.
Via Kaiserslautern en Deidesheim zetten we onze tocht verder tot in Neustadt waar we een mooie parking vlak naast de Aldi en recht over een bakkerij vinden. Het is vandaag ook weer een mistige dag geweest. We maken nog een wandeling maar na een tijdje keren we toch terug, te vochtig weer. Nog even een brood halen en een lekker potje soep koken. 's Anderendaags is het al mooier weer en maken we een wandeling lekker rustig via een beekje tot in de Altstadt. Hier is een kleine maar gezellige kerstmarkt. Het dorp is mooi met vele winkelstraten.
Donderdag rijden we verder naar onze uiteindelijke bestemming, Rothenburg ob der Tauber. Een dorpje nog volledig in middeleeuwse stijl met een volledige muur er rond. Deze muur kan je ook bewandelen wat mooie uitzichten over de streek en het dorp oplevert. We besluiten hier enkele dagen te blijven, er is te veel om te ontdekken en de parking is mooi en dicht tegen het centrum. Er zijn trouwens twee parkingen. De ingang van het dorp begint al met een mooie bastion uit de 17de eeuw, deze kan je doorwandelen wat echt de moeite is, er staan nog enkele kanonnen opgesteld. Wandel je verder, dan kom je via de Siebersturm uit de jaren 1385 in het centrum. Rothenburg is ook de thuishaven van de beroemde en fascinerende Kathe Wohlfahrt kerstwinkel. Deze twee verdiepingen tellende winkel is zo mooi dat je hem niet mag laten links liggen. Aan de overzijde hebben ze nog een tweede filiaal. Ze hebben er ook het mooie kerstmuseum. Wat ook de moeite waard is om te bekijken is de mooie oude dubbele brug net buiten het centrum.
Na enkele dagen hier in Rothenburg te hebben rond gewandeld trekken we enkele kilometers verderop naar Dinkelsbuhl, eveneens een zeer mooi dorpje aan de Romantische Strasse, net als Rothenburg. Ook hier hebben ze voor een mooie en rustige parkeerplaats gezorgd. Dit dorpje is ook nog volledig ommuurd met vele torentjes, mooie vakwerkhuizen. Er is een kleine maar zeer gezellige kerstmarkt in het oude centrum. Weer enkele mooie gluhweintassen bij voor de verzameling. Na een wandeling langs de muur gedaan te hebben is het nu mooi duister aan het worden en begint de kerstverlichting zijn schoonheid prijs te geven. De gezelligheid is des te groter nu op de kerstmarkt.
Ook hier genieten we weer van een rustige nacht. Recht over de parking is een supermarkt waar we lekkere broodjes kunnen halen. Volgende halte wordt Nordlingen, enkele kilometers verder. Eveneens een middeleeuws stadje met volledige stadsmuur. De kerstmarkt is hier verdeeld over enkele straten, klein maar gezellig. We vinden het ergens toch niet de moeite om langer te blijven staan hier. Ondertussen wordt het zo stilletjes tijd om richting huis te keren, vakantie blijft niet duren, spijtig.
Via Heilbronn rijden we tot in het kuuroord Bad Wimpfen waar we na enig zoekwerk de parking vinden en een lekkere maaltijd bereiden. De dag nadien trekken we verder tot in Zell aan de Moezel. het is al donker wanneer we hier aankomen, wandelen zit er vandaag niet meer in. De dag nadien, tevens de laatste van onze reis vertrekken we na een goed stevig ontbijt naar het winkelcentrum iets hoger op de berg. Inkopen doen voor thuis, want sommige dingen zijn toch iets beter van prijs dan in ons belgielandje. Van daar tot Malmedy voor de laatste overnachting, lekkere belgische frietjes halen en genieten van filmpje. Na ontbijt in een trek tot thuis.
We hebben er van genoten van die mooie dorpjes aan het begin van de Romantische Strasse, de moeite om nog eens terug te keren. Spijtig dat het niet sneeuwde, dat had de sfeer er nog beter in gebracht. Maar dat hebben we niet te kiezen.
Terug naar hoofdpagina
Naar fotoalbum