DE EIFEL
Na een half jaartje winteren vertrekken we op 8 april 06 terug voor de eerste keer. Bedoeling was met vrienden op stap te gaan maar daar was roodvonk bij een van de kinderen de schuldige om niet samen te kunnen gaan.
We trekken dan maar alleen richting Trier. Iets na Verviers ter hoogte van Polleur doet onze versnellingsbak zeer aardig en wij wijzigen dan onze plannen. Via Malmedy, Botrange en Elsenborn rijden we naar Monschau. We zetten ons op de parking, betalen 3,5 € voor een dagkaart (voor de nacht is het 5 €, electriciteit aanwezig) en trekken te voet via het kasteel naar Monschau waar we ook de ruine bezoeken.
We besluiten verder te trekken naar Hellenthal. Hier is een parking voorzien in het dorp. We bezoeken het dorp waar eigenlijk niets te zien is en rijden verder naar de stuwdam “Oleftalsperre”. Hier overnachten we op de parking voor de immens grote muur. Hopen maar dat deze niet breekt, moet gigantisch zijn moest dit ooit gebeuren
’s Nachts vallen we zonder gas (vergeten bij te vullen) en dit betekent geen koffie ’s morgens en vrij koud. Kwestie van lomp zijn zeg ik maar. Na het ontbijt wandelen we naar boven (vrij steil soms) en over de stuwdam om langs de andere kant terug aan de motorhome te komen. Je kan hier heel de dag wandelen als je wil, 16 km rond het meer, kortere afstanden ook.

We vertrekken verder richting Monschau waar we koffie drinken. Via Eupen willen we naar huis maar aan de grens is het omleiding. Van Mützenich rijden we dan maar binnendoor naar Kalterherberg. Op deze baan is ook een prachtige wandelplaats te bespeuren die we bij op onze to do lijst zetten.
In Hamoir stoppen we even op de motorhomeparking. Deze ziet er vrij mooi uit aan het water en van 2 barbecues voorzien, en Hamoir is een vrij gezellig dorpje. We maken er een wandeling, doen een terrasje en snoepen nog wat. Hier komen we nog eens. We komen thuis rond 18 uur.
Nu is het werken aan de versnellingsbak voor we nog eens kunnen vertrekken.
Terug naar hoofdpagina
Naar fotoalbum