BODENSEE EN IMST
Donderdagmorgen 7 september vertrekken we richting Kinheim waar de wijnfeesten ons weekend zullen bepalen. We ontmoeten hier nog een koppel uit Hulshout waar we een praatje mee doen.
Vrijdag na het ontbijt maken we een wandeling door de wijngaarden tot in Kröv en keren langs de Moezel terug. ’s Middags luieren we in de zetel en bakken rood van de zon. Rond 7 uur gaan we naar de tent voor de wijnfeesten en maken daar plezier met onze kameraden uit Hulshout.
Zaterdagmorgen ontbijten we en maken een wandeling door de wijngaarden naar de andere kant tot in Lösnich en keren weer langs de Moezel terug. ’s Middags weer rood bakken in de zon en rond 18h steken we de barbecue aan. Na dit lekker feestmaal trekken we terug richting tent om de

de nieuwe wijnkoningin te zien kronen. Echt mooi was het.
Zondagmorgen oprommelen, afwassen, douchen en vertrek naar Oberkirch. Onderweg in Idar zien we dat dit een stadje is vol goudsmeden, edelsteenslijpers,… Ook een kerk volledig in de rots ingehouwen. Hier moeten we eens een weekendje naar toe komen. We komen aan in Oberkirch en steken 3€ voor een dagkaart in de automaat.
We vertrekken na het ontbijt en een wandeling rond 10 uur via Freudenstadt, Rottweil en Tüttlingen naar de Bodensee. Onderweg wat last met de starter die niet direct wilde aanslaan, slecht contact ergens. Wel een zeer mooie streek om door te rijden. We stoppen even in Sipplingen om een wandelingetje te maken en rijden verder tot in Uberlingen. Hier nemen we de parking aan het ziekenhuis (P+R), 10€ per nacht, er is electriciteit en alle voorzieningen (0,50€ per ding, water, electriciteit 1500 Watt, wc, ...)
We drinken er eentje, eten lekker en daarna een goed onweer, bliksem langs alle kanten. ’s Morgens na het spek met eieren trekken we het dorp in. Het stadspark is fantastisch mooi met een kiosk met uitzicht op de Bodensee, met een voet- en armbad, met zeer mooie planten uit gans de wereld, met een heksenhuisje, … kortom, te mooi om te beschrijven. Het dorp is ook zeer mooi evenals de kustpromenade. Allé, het viel hier best mee. Na de middag wanneer we van de wandeling terugkomen eten we nog een boterhammetje en vertrekken we tot in Kressbronn. Hier gaan we staan op de motorhomeparking Dorfkrug. Zeer mooie parking, 10 minuten wandelen van het meer, eetgelegenheid, wc, alles erop en eraan. Een nacht kost hier 15,60€ maar bij een verbruik van 3€ krijg je al korting van 2,60€, dus nog maar 13€ en alles is inbegrepen, electriciteit, water, afvalwater, wc, kurtax,….. Is dus de normale prijs in de buurt. Vorige parking in Uberlingen betaalden we 12€ voor alles. ’s Avonds gaan we nog een fritje met curryworst en een bier benuttigen (we zijn immers echte Belgen) en maken nog een wandeling tot het meer om dan nog rustig een biertje te drinken en te gaan slapen.
Woensdag wandelen we een godganse dag tot Sproet erbij neervalt bijna. We kopen ook een fles appelsap en een fles appelwijn bij een plaatselijke boer(beide voor 1,5€). Chris gaat bij de boer een pot verse koemelk halen voor 0,70€. ’s Avonds een goed koud patatje en een doucheke, en dan bed in.
Donderdagmorgen maken we nog een wandelingetje tot aan het meer, maken toilet en vuilwatertank leeg, betalen 28,60€ en vertrekken tot in Lindau waar we het stadje gaan bezoeken. Echt ook wel de moeite waard. Zeer mooi stadje.
Dan trekken we verder via Bregenz waar ik de koppeling kwijt was in een file, heb ze moeten bijspannen om verder te kunnen. Naar de Peugeotgarage om te luisteren, zij denken de kabel. Ik besluit verder via de Autostrade tot in Imst,onze uiteindelijke bestemming te rijden, daar wilde ik bij Peugeot een kabel bestellen maar ik was te laat, morgenvroeg vanaf 8 uur terug. We zetten ons op camping Imst West voor ongeveer 19€ per nacht. We eten en maken nog een wandeling tot in het dorp.
Vrijdagmorgen ga ik eerst met de fiets een kabel bestellen in de garage. Daarna ontbijten we en douchen ons. Dan vertrekken we om een wandeling te maken naar Imst en van daaruit de Rosengartenschlucht, een zeer mooie, steile wandeling met veel bruggetjes en smalle paden langs een bergbeekje. We komen zo in Hoch Imst waar we een terrasje meepikken en dan terug afdalen via een andere weg door het bos, ongeveer 6 uur gewandeld. ’s Avonds gaan we nog een restaurantje doen en kruipen dan in bed.


Terug naar hoofdpagina
Naar fotoalbum
Maandag rekenen we af, 78,40€ voor 4 dagen en ontbijten we voor we naar de garage rijden om de koppelingskabel te gaan steken. Blijkt er een verkeerd onderdeel geleverd te zijn, dus even laten nakijken en alles van de koppeling te laten smeren en maar vertrekken. We rijden via Landeck waar we enkele souvenirs kopen voor Heidi en dan via de binnenbaan naar Bregenz, echt een heel mooie streek om door te reizen. Via Friedrichshafen naar Ravensburg en zo verder tot in Tüttlingen. Hier zetten we ons op de motorhomeparking, eten een goede spaghetti, maken even kennis met een Nederlander en gaan slapen.
’s Morgens ga ik naar de bakker en eten we voor we vertrekken. We rijden via Rottweil, Freudenstadt zo langs de Schwarzwald Hochstrasse waar we op een 1000 m hoogte zitten met zeer mooie uitzichten wanneer de wolken even weg zijn. We rijden echt van de ene wolk in de andere. Hier stoppen we aan de Mummelsee waar we rond wandelen en een apfelstrudel eten, nog een souveniertje kopen en verder via Baden Baden naar Hagenau in Frankrijk en via Saarbrücken en Saarlouis naar Saarburg. Hier zetten we ons op de motorhomeparking, eten onze overschot van de spaghetti op en wandelen even door het dorpje. Daarna slaaptijd.
De koppeling heeft eigenlijk nooit zo goed gegaan.
Woensdagmorgen vertrekken we via Konz door Luxemburg naar Esch sur Sure om daar een koffie te drinken en verder via Bastogne, Marche en Huy naar huis te rijden.

Zaterdag wandelen we naar Karres, een dorpje verder en ook een 830 m hoog. Mooie uitzichten over meerdere dorpjes en velden maar verder niets te zien in dit dorpje. Naar Karrösten gaan we niet meer want ons Chrisje voelt haar voeten niet meer. Ze heeft de laatste dagen dan ook wat veel gewandeld, we merken dat er toch wat beterschap in de rug zit. We kraken nog een flesje wijn bij de barbecue en blijven nog wat gezellig buiten zitten en kruipen dan bed in. Het was 29° vandaag.
Zondag houden we een rustdag, we wandelen een beetje rond tot in het dorp, drinken een biertje met de campingbaas, eten spek met eieren en gaan slapen.